miércoles, 4 de febrero de 2009

Ens fem una disfressa d'indi!!!

Una de les peculiatitats de la festa del Carnestoltes és difressar-se, per tant, nosaltres mateixos ens crearem la nostra disfressa!!

MATERIAL:

-2 rotllos de paper pinotxo o crespó del mateix color per al vestit
- 1 plec de paper xarol de color que es vulgui
- Llana i agulla de cosir sense punta
- Plecs de cartolina blanca i de colors per a la cinta del cap i les plomes
- Tisores, engrapadora, llapis de colors, cola,...
- Pintures de maquillatge per a la cara.

PASSOS A SEGUIR:

1- el vestit: consisteix en un rectangle de l’ample de paper pinotxo i de llarg seria l’alçada del nen fins al genoll, amb una obertura circular per a introduir el cap. Es cosiria amb grapes deixant en a part de dalt una obertura suficient per a introduir les mànigues, donant-se-li la volta perquè les grapes no fossin visibles. De la mateixa manera posaríem les mànigues tallant altre rectangle adequat i engrapant-les al vestit deixant sense unir la part de la sisa per a facilitar que s’ho posin sense trencar-lo. Per a finalitzar, donaríem uns tallets cada 2 cm. aproximadament a les mànigues i en el baix per davant i per darrere per a fer els serrells.

2- ornaments del vestit: dels trossos que ens sobren de paper pinotxo, prendrem l’ample del paper i retallarem dues tires (de colors diferents que el vestit) d’uns 10 cm. cadascuna, poden ser més amples o més estretes. Les plegarem com si fossin una acordió (d’uns 4 cm. cada plec). Una vegada plegada marcarem una línia inclinada que vagi des de l’extrem superior esquerre fins a la meitat de la tira aproximadament i farem el mateix amb l’extrem inferior dret, traçant altra línia paral·lela a d’anterior. Aquestes longituds es poden variar perquè ens surti més ample o més estret l’ornament. El nen retallarà per les línies marcades i una vegada desplegades les enganxarem per sobre dels serrells a la part davantera i del darrere del vestit. També podem fer quatre tires si volem que el vestit dugui més ornaments. Ens quedarà amb forma de línia trencada.

3- cinta per al cap i plomes: es retallarà una tira de cartolina blanca de 2 cm. d’ample i de llarg una mica més de perímetre del cap del nen, prenent a l’alçada del front. En ella es dibuixarà una línia trencada que abasti tot l’ample de la cinta; quedant aquesta dividida per tant en diversos triangles que el nen acolorirà lliurement (se li pot posar un punt negre amb retolador en el centre de cada triangle). Aquesta cinta una vegada acabada, es graparà segons el contorn del cap del nen perquè li quedi bé ajustada.

4- el collaret: tallarem tires de paper xarol de diferents colors d’uns 12 cm. de llarg per 4 cm. d’ample i ho enganxarem doblegant-les per la meitat i unint els extrems. Depèn del llarg que desitgem fer el collaret i de l’edat del nen, així retallarem el nombre de tires necessari. Una vegada tallades i enganxades les anirem cosint amb la llana donant una puntada (ficant i traient l’agulla en cada tira) fins a aconseguir el llarg del collaret desitjat.

5- el tòtem: en una fulla podem dibuixar: un tòtem, un àguila, un tippy, o qualsevol símbol indi que, una vegada acolorit, poden retallar o picar (graduant la dificultat segons l’edat dels nens). Una vegada acabat ho enganxarem a la part superior de la disfressa a l’esquena. Una vegada acabat la disfressa d’indis, només ens queda pintar les cares dels nens el dia de la festa de Carnaval.

Ja estem preparats per que arribi el gran dia i lluir la nostra bonica disfressa d'indi!! :)

No hay comentarios: